Een gelukig nieuwjaar allemaal!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Corinne
04 Januari 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria
Sabonna iedereen,
Als eerste voor iedereen een heel gelukkig en goed 2009 :)!!!
En die is bij mij heel raar verlopen.
De dagen voor oud en nieuw heb ik voornamelijk geschilderd ( en dat is niet grappig 3 dagen achter elkaar schilderen met de hitte:?).
Oudjaarsavond begon ook allemaal een beetje moeizaam. We gingen met Anrew, Michelle, Nick, Frija, Maartje, Cate en ik het dorp in om de jaarwisseling te vieren.
Eerst begonnen we in Fischy Pete's een kroeg hier in st.Lucia ( waar ik nu nooit meer heen ga)en daar ontmoete we Theo en een vriend van Theo. Het begon allemaal erg gezellig tot dat ik met Theo aan het praten was en Theo 3 minuten later het cafe uitgezet werd omdat hij zwart was. Dit was mijn eerste ervaring met discriminatie hier en dat heeft echt heel veel met me gedaan.
Ook Theo was er helemaal ontdaan van en we zijn met z'n alle op zoek gegaan naar een andere kroeg ( de andere 2 die hier nog zijn :)) Maar goed st Pizza was dicht dus bleef baboeska nog over. Hier hebben we nog even wat rond gehangen en toen gingen Andrew, Michelle, Nick en Frija naar huis (voor 12 uur:?). Dus wij nog even de straat langs gegaan waar overigen alle bewoners van St. Lucia dronken aan het feesten waren en daarna zijn we naar Theo's huisje gegaan. Daar was inmiddels Senzo ook en nog een aantal andere vrienden van Theo.
Dus daar hebben wij ons nieuwjaar ingeluid (heel vreemd allemaal een heel klein huisje waar 5 mensen wonen ( waar maar 3 bedden zijn) zonder deuren, eigenlijk echt afrikaans.) Hier hebben we wat rond gehangen tot weet ik hoe laat en toen hebben ze ond naar huis gebracht.
Na een aantal uurtjes slaap moesten we de volgende morgen alweer vroeg op omdat we Maartje naar het vliegveld gingen brengen. En daar heb ik mijn eerste tranen gelaten:?.
De eerste dag van het nieuwe jaar begon dus als wat verdrietig maar de rest van de dag werd het er zeker niet beter op!!
Nadat we Maartje hadden uitgezwaaid moesten we eerst naar het ziekenhuis voor Cate want die heeft last van butusscolupus :) Na daar een uur te hebben doorgebracht zei Nick we kunnen hier wel blijven wachten op de nieuwe muffin (vrijwilliger) want die arriveerd rond 4 uur.
Oke Cate en ik waren er niet zo heel blij mee maar goed we waren er nu toch ( met een verschrikkelijke kater) en we hoefde nog maar 2 uur te wachten (dachten we op dat moment). Wij met z'n 3tjes ergens wezen luchen en toe is Nick gaan winkelen. Hij kwam na 2 uur weer terug en toen zaten Cate en ik op het stoepje voor het cafetje omdat wij er waren uitgezet omdat het cafeetje ging sluiten. Heel gezellig allemaal dus...... Maar goed Nick kwam terug met de mededeling dat de nieuwe muffin een vertraging had van een uur ( ja kan er ook nog wel bij :)) dus dat we nog wat tijd te doden hadden.
Jullie snapen natuurlijk dat de sfeer om te snijden was met 2 meiden die echt heel erg graag naar huis wilde om hun nest in te duiken:)
Uit eindelijk 5 uur later nadat we Maartje hadden uitgezwaaid arriveerd Kay ( een hele leuke meid uit Engeland) dus konden we gelukkig terug.
Rond 6 uur waren we weer thuis en toen hadden onze african impact ouders bedacht dat we gingen bbqen (natuurlijk). Na de bbq ben ik gelijk mijn bed ingedoken en heb ik mijn roes verder uitgeslapen.
Ik heb nog nooit zo goed begin van het nieuwe jaar gehad, dus dit jaar kan nu alleen nog maar beter worden:)
Overigens ik geniet nog altijd van dit ontzettend mooie land ( dat nu ook echt in mijn bloed is gaan zitten:)) en ik moet er nog niet aan denken om st. Lucia achter me te laten.
De foto's komen later weer want internet doet niet wat ik wil vandaag.
Heel veel liefs
Als eerste voor iedereen een heel gelukkig en goed 2009 :)!!!
En die is bij mij heel raar verlopen.
De foto's komen later weer want internet doet niet wat ik wil vandaag.
Heel veel liefs
04 Januari 2009 - 14:35
Erwin:
Hey Cor,
wederom gelukkig nieuwjaar.
Als je weer terug bent heb ik hier ook nog wel wat te schilderen(geintje).
Is inderdaad wel een apart begin van het nieuwe jaar en lijkt me een rare gewaarwording om zo dichtbij de discriminatie mee te maken. Maar ik hoop voor je dat dit jaar alleen maar beter wordt en dat je weer van die mooie verhalen hebt. En dan zullen we ze zeker lezen.
liefs erwin.
04 Januari 2009 - 18:25
Max En Ans:
Lieve Corinne!!
Wat een verhaal maar wel leuk te lezen dat je het naar je zin hebt!!!
Dit oud en nieuw vergeet je echt nooit meer, we hopen dat je inmiddels weer bent bijgekomen en wensen je nog heel veel geluk en gezondheid in dit jaar!!
Liefs van je (TANTE) Ans
en (OOM) Max hahaha xxx -
04 Januari 2009 - 20:56
Marianne :
Lieve Corinne,
Allereerst een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!
Het viel niet mee voor je om het oude jaar uit te zwaaien en het nieuwe jaar in te luiden, maar je kan wel weer zeggen dat je het een en andere hebt meegemaakt.
Het leven blijft boeiend.
Heerlijk voor je dat je zo van het land houdt.
Geniet ervan.
Het vriest hier lekker, maar met schaatsen ben ik kei hard op mijn achterhoofd gevallen (au,au!)In de tropen heb jij daar geen last van.
Veel liefs, ook van Ad.
Marianne -
05 Januari 2009 - 15:14
Rutger:
ik heb niet zo'n leuke dag gisteren gehad omdat ik ziek was. en ik heb vijf tanden er uit. werd er veel vuurwerk afgestoken?
groetjes rutger -
10 Januari 2009 - 09:50
Miep:
Hoi Corinne,
Nou, eindelijk heb ik dan je verhalen gelezen. Via Tineke heb ik je kaartje gekregen en dat was even op de stapel verdwenen.
Wat ben je ver weg en wat lijk je het daar goed te hebben.
Hoe lang ga je eigenlijk wegblijven?
Inmiddels heb ik ook plannen gemaakt om twee maanden vrijwilligerswerk te gaan doen in een weeshuis net buiten Kathmandu in Nepal. Dit samen met een vriendin.
Geweldig dat ik die 8 weken vakantie mocht opnemen van mijn werk. Cool he?!
En dat terwijl wij slechtgeformeerd zijn. Er gaan wat mensen weg en de toestroom stagneert nog wat. Marianne is weg bij ons. Zij werkt nu bij het OKC in Leidse Rijn. Ik ben nu een nieuwe collega aan het inwerken.
Ik vertrek op 14 Februari, dat is verdorie al vandaag over 5 weken!!!
Heb er zin in om mij daar in de cultuur onder te dompelen. Nu volop bezig met voorbereiden. Gisteren mijn vaccinaties gehad en woensdag naar Amsterdam voor visum.
Beetje Nepali leren en verder kan je daar ook met engels uit de voeten.
Creatieve plannen maken om met de kinderen uit te voeren.
Verder genieten we hier van goede winterse ijspret. En de zon laat zich ook nog zien vandaag.
Nou meid, geniet nog lekker van alles wat er op je pad komt daar in het Zuiden. Enne....veilig vrijen...maar dat hoef ik jou niet meer uit te leggen natuurlijk na jouw training die je in het engels gaf. Geweldig!
Lieve groet, Miep van het consultatiebureau.
12 Januari 2009 - 08:30
Nienke:
sawatdii darling!!
Oke mijn thais is nog niet al te best maar komt allemaal goed. Bij jou ook alles nog helemaal op rolletjes? Ik wacht met veel plezier op je volgende blog. En Oh ja en als je van plan bent te emigreren dan gaan we heeeeeeeeeel vaak langs komen haha. Mike zei al, als onze kinderen later naar tante corinne willen in africa dan krijg je ons er gratis bij. hahaha
Nou meis veel plezier nog.
Liefs Nienke -
13 Januari 2009 - 19:47
Jenneke:
Dag Corinne,
jij ook alle goeds voor 2009 toegewenst, wel gek dat je nu zover weg bent, maar door de site en de prachtige foto's krijgen we toch een beeld van je en reizen we een stukje mee.
Hartelijke groeten ook van Dick Jenneke