Hakuna matata!! - Reisverslag uit Zanzibar, Tanzania van Corinne Balkenhol - WaarBenJij.nu Hakuna matata!! - Reisverslag uit Zanzibar, Tanzania van Corinne Balkenhol - WaarBenJij.nu

Hakuna matata!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Corinne

14 April 2009 | Tanzania, Zanzibar

Lieve allemaal,

Wat een heerlijk land is het toch Afrika. Het is volop genieten van de prachtige natuur en de ontzettend lieve mensen. Inmiddels ben ik Malawi al weer uit en ben ik nu in Tanzania.

Malawi was echt super mooi, en lake Malawi is helemaal fantastisch. Het lake bevat bijna de helft van Malawi en het is net een oceaan. Er zijn echte golven en echte zandstranden. Drie keer raden wat ik daar gedaan heb......:).
Inderdaad voornamelijk van de zon genoten, wat echt heerlijk was.
Malawi is zo ontzettend mooi. Er zijn veel bergen waar we door heen zijn gereden en de helder blauwe lucht met het groen (momenteel regenseizoen dus heel veel groen)en dan dat rode zand is zo mooi om te zien, dat contrast. Maakt je helemaal vrolijk.

Ook hebben we in Malawi nog een dorpje bezocht. Hiervoor moesten we 10 kilometer door de bergen wandelen.
Het was een heerlijke wandeling na zolang in de truck te hebben gezeten, en ik had weer even mijn sound of music gevoel terug vanuit Zuid Afrika (drakensberg):).
We kregen een rondleiding door het dorpje, maar om eerlijk te zijn alle dorpjes lijken op elkaar en omdat ik al vier maanden alleen maar in dat soort dorpjes heb gewerkt vond ik het niet echt heel bijzonder.
De lunch bestond uit nshima en aangezien ik dat al een tijdje niet gegeten had en het bijna begon te missen:) was dat wel weer lekker.

Nog een kleinigheidje....ik heb de president van Malawi gezien!! We waren op weg naar het lake en we moesten door een dorpje, maar dat was helemaal afgezet. Dus wij de truck uit en daar een uur gewacht. Maar dat werd wel beloond dat wachten, want wat een feest was dat zeg. Ik heb nog nooit zoveel donkere mensen bij elkaar gezien en iedereen was zop vrolijk. Leek een beetje op koninginnendag in Nederland:). Alleen dan zonder oranje maar nu met blauw.(mijn voorkeur gaat toch uit naar oranje:))

Inmiddels ben ik nu in Tanzania. Om precies te zijn op Zanzibar!!!!
Tanzania is ook echt prachtig, het enige verschil (en een best groot verschil) met de andere Afrikaanse landen die ik heb gezien is dat hier veel meer moslims wonen, en dat merk je echt meteen.
De meeste vrouwen zijn hier gesluierd (en dan bedoel ik ook echt helemaal in het zwart, zelf de ogen zijn bedekt) en de kinderen eigenlijk ook allemaal. Dit vind ik toch wel even wennen.
Vooral in Dar es Salaam de hoofdstad van Tanzania zag je eigenlijk alleen maar moslims.

Dar es Salaam is trouwens echt gigantisch chaotisch, vies en heel erg druk.
Verder is het verschil tussen arm en rijk heel goed te zien. Eerst rij je door een vervallen dorpje heen waarvan ik me heb afgevraagd hoe die huisjes nog overeind bleven staan, en nog geen minuut later staan er de meest dure en grote gebouwen die je ook in Nederland ziet. Zo raar:?.

En nu op Zanzibar (niet jaloers worden hoor:)!!)
Gisteren hebben we stone town bekeken. Dit is echt heel mooi om te zien. Het zijn allemaal ruines en vervallen huizen, maar omdat ze allemaal vervallen zijn is het een mooi geheel. En dat die hele mooie zee op de achtergrond met die ontzettende strakke lucht, echt fantastisch.
Hier hebben we lekker doorheen geslenterd en wat gewinkeld (want dat moet ook gebeuren:)).
Vanochtend hebben we nog een snelle rondleiding door stone town gehad en daarna zijn we een kruiden tour gaan doen.
Het was erg leuk om alles te zien, te ruiken en te proeven. Vooral de soorten thee waren erg lekker, en dan het verse fruit niet te vergeten, om je vingers bij af te likken:)

Nu zijn we doorgereden naar het noorden van het eiland, en hier verblijven we twee nachten.
Ik weet nog niet hoe die eruit gaan zien maar ik vermoed dat ik van de zon, zee en strand ga genieten.
Zoals iedereen hier op Zanzibar zegt....Hakuna matata!!!! (en wie ben ik om mij niet aan te passen:))
Nou ik ga me verplaatsen naar het strand!!!

Heel veel liefs Cor

• 14 April 2009 - 14:24

Mama:

Hoi lieverd,
    Wat klinkt het weer geweldig. Wat een erveren meisje krijg ik straks terug. Geweldig. Geniet er nog maar van want het schiet hard op. Trouwens weer een heel leuk verhaal. Liefs en een knuffel mama.

• 14 April 2009 - 16:33

Johanna:

Hoi Corinne,
    dat klinkt allemaal weer goed. Momenteel ben ik bezig met het zoeken naar een nieuw vrijwilligersproject en misschien is er wel iets in Malawi. Je verhaal over dat land klinkt naar meer. Geniet nog op Zanzibar en dan op naar de Serengeti?
    Inmiddels is het hier ook mooi weer geworden, een goed voorbereiding op je terugkomst (een verboden gedachte?)
    johanna

• 14 April 2009 - 16:35

Lisa:

Erg vervelend allemaal.......... en ja je raad het nooit, Liesje heeft een jurk laten maken. Donderdag mag ik hem ophalen.
    xxxx

• 14 April 2009 - 16:35

Lisa:

xxxx

• 16 April 2009 - 21:11

Henny:

Hoi lieve Corinne, ik had al veel verhalen over je ervaringen van je moeder gehoord, maar pas later gehoord van je website. Vervolgens geprobeerd deze op te zoeken, maar dat lukte eerst even niet. Dat betekent dat ik nu pas al je verhalen heb zitten lezen. Wat heb je een geweldige ervaring opgedaan. Een aanrader voor iedereen die dit (nog) kan doen. Wat zal je moeten wennen als je weer terug bent, en wat zul je ook een heimwee hebben.... Als ik je ervaringen lees, ja ik zeg het maar eerlijk, dan ben ik bijna een beetje jaloers.... Ik kom zeker op 27 april je verwelkomen. Hele fijne dagen nog toegewenst. Serengeti .....oh geweldig. Hartelijke groeten en veel liefs op de valreep, ook namens Nico

• 22 April 2009 - 20:15

Aukje:

Heerlijkom met je mee te reizen, maar nooit geweten dat er in Tanzania zoveel gesluierde dames rondlopen. Dat was 30 jaar geleden heel anders. Ik ben alweer een maand met Capita II bezig. Erg gezellig. Nu met een vast team en alleen overdag in Almere.
    Geniet jij maar lekker. Dit is vast de reis van je leven.
    Liefs

Aukje