Weer een illusie armer!! - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van Corinne Balkenhol - WaarBenJij.nu Weer een illusie armer!! - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van Corinne Balkenhol - WaarBenJij.nu

Weer een illusie armer!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Corinne

06 April 2009 | Malawi, Lilongwe

Lieve allemaal,

Tja waar moet ik beginnen..... Ik heb nu echt afscheid genomen van livingstone en van African impact. De laatste dagen toch nog regelmatig lang het huis geweest en Lisa en Saskia elke dag nog gezien. Maar vrijdag was toch echt de allerlaatste dag dus toen was afscheid nemen onvermijdelijk:?.

Donderdag was de dag dat de reis zou beginnen. We hadden ons goed voorbereid (dachten we:)) en hadden alle lodges al bekeken waar we zouden overnachten. We hadden er al helemaal zin in, goede bedden, lekkere warme douches enz enz.
Nou al snel waren we een illusie armer :?.
We kwamen aan en het werd al snel duidelijk dat we een maand lang moesten gaan camperen (en nu niet allemaal tegelijk beginnen te lachen:)). Vanuit daar werd de bus laten zien wat een soort tweede huis is voor die maand (naast je tent) en daar moest je al je bagage in een kluisje stoppen van ik denk 50cm bij 70cm en daar moeten we de komende tijd uit leven.
De schok was eerst best heel groot mede omdat de groep elkaar ook al 3 weken kent en wij weer de nieuwelingen waren.
Na een uurtje waren we wat gewend aan de situatie en konden er we er wel een beetje om lachen.
Inmiddels zijn we al helemaal aan de situatie gewend en heb ik er zelfs al schik in:)!!!

Vrijdag zijn we (voor de laatste keer) naar de Vic falls geweest en heb ik voor de tweede keer (en tevens aller laatste keer in mij leven :?) de boiling pot gezien. Het water in de zanbezi rivier staat nu echt heel hoog dus met gevaar voor eigen leven naar beneden geklouterd. Maar het blijft mooi om te zien.

S'middags met zeven mensen van de groep (die bestaat uit 15 mensen in totaal) naar de maramba markt geweest, wat van de township laten zien en de kliniek nog even bekeken. Voor voor ons een veilige thuishaven was, was voor de anderen helemaal nieuw en erg leuk om te zien.

S'avonds zijn we uit eten geweest met de hele groep bij Rapsodys om iedereen wat beter te leren kennen. En daar kwamen toen Saskia en Lisa ook nog om echt afscheid te nemen. En daar zijn natuurlijk wel wat traantjes bij gevallen:?.

Inmiddels in het al maandag en heb ik over de afgelopen 2 dagen niet zo heel veel te vertellen. Die bestonden namelijk alleen maar uit rijden.
Zaterdag hebben we 8 uur in de bus gezeten, tent opgezet, gegeten en gaan slapen.
Zondag tent weer afgebroken, toen 9 uur gereden, tent weer opgezet, gegeten en geslapen.
Vandaag tent weer afgebroken en we hebben net de border van Malawi gepasserd. Nu hebben we even 2 uur voor ons zelf en dan heb ik weer 4 uur rijden in het vooruit zicht.
De komende 5 dagen zullen we in Malawi doorbrengen en die zien er volgens mij wel wat beter uit dan alleen maar rijden. Morgen zitten we bij lake malawi en kunnen we wat relaxen!!!! Niet verkeerd:)

De internet mogelijkheden zijn best peperkt dus ik ga mijn best doen om mijn verhalen te kunnen delen. Foto's is natuurlijk maar afwachten of dat gaat lukken. Deze keer moeten jullie het nog even zonder foto's doen (sorry daarvoor!!)

Ik ga het busje (lees omgebouwde vrachtwagen:)) maar weer eens opzoeken om mij naar lake malawi te laten brengen!!!
Kom maar op met de zon, het water en de lekkere coctails:)

Liefs Cor

• 06 April 2009 - 10:00

Lisa:

Hier gaat het leven gewoon door. Inmiddels zijn er drie nieuwe mensen, waaronder ook een Nederlander. Gezellige vrouw/dame. Vandaag komen nog eens 3 nieuwe mensen. Ze zijn allemaal wel wat ouder dus dat is wel fijn. Wel gek dat jullie nu in Malawi zitten. Nou heel veel plezier!!!Let je een beetje op Manya, ik kan namelijk nu niet meer controleren of ze haar bordje leeg eet he;)

Groetjes LIsa

• 06 April 2009 - 10:01

Mama:

Hoi lieverd,
    Wat heb je er weer een leuk verhaal van gemaakt.
    Ik hadhet in het kort al van je gehoord maar het staat er weer gezellig op. Malawi dus. Geniet er van in tent en prachtige bus.Hopenlijk ook nog een stukje prachtige natuur.
    Dikke kus en liefs mama

• 07 April 2009 - 18:58

Johanna:

Je hebt zo tijdens je Afrika-avontuur al wat shock-momenten gehad zeg! En ze allemaal te boven gekomen. En nu ook al reisleider geweest in Livingstone.
    Geniet maar gewoon verder en weet dat er bij iedere tegenslag ook weer een positieve ervaring uit zal komen.
    groetjes,
    johanna

• 13 April 2009 - 09:06

Max En Ans:

hai corinne
    Wat een verhalen weer nou ga nog lekker genieten van je laatste dagen wij hebben 2 weken niet kunnen reageren omdat we zelf op vakantie waren nou meis tot gauw, nog maar even wat is dat snel gegaan zeg!!!!
    Liefs van ons