De eerste week is om gevlogen!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Corinne
08 December 2008 | Zuid-Afrika, Pretoria
Lieve iedereen,
De eerste week zit er al weer op. Deze is echt voorbij gevlogen. Intussen is het day care centre gesloten wat erg jammer is. Maar in januari starten we er weer mee dus dan kan ik al de schatjes weer zien.
Vrijdagavond hebben wij met de vrijwillergers ook sinterklaas gevierd,wat heel erg gezellig was. We hebben het dobbelsteen spel gespeeld. Hiervoor moest iedereen 2 of 3 cadeautjes kopen die we konden verdienen door het juiste te dobbelen.
Het is trouwens erg moeilijk om aan buitenlanders te vertellen dat sinterklaas helemaal niets met kerst te maken heeft. Dit is dan ook niet gelukt dus wij vierde sinterklaas met kerstliedjes op de achtergrond :). Ook de stroom viel nog uit die avond dus zaten we met zaklampen en kaarsjes ( dus net echt kerst).
Verder heb ik dit weekend een beetje gerelaxed. Zaterdag heb ik voornamelijk bij het zwembad gelegen. Verder heb ik wat gewandeld naar het strand en ben ik krokodillen, nijlpaarden en apen tegengekomen. Echt zo leuk!!!
In nederland wil er nog weel eens een eekhoorn je pad kruisen maar hier lopen de apen zo voor je voeten:)
Zondag zijn we met z'n allen naar het strand geweest. Ik geloof dat het cape vidal heet maar dat weet ik niet zeker :?. Het was die dag erg warm dus het strand was een prima plan. Voordat je bij het strand aankomt moet je door een park. Hier heb ik nog antilopen en wilde zwijnen gezien. De rest van de dieren hielden zich schuil in verband met het warme weer.
Het strand was echt heel mooi en erg lekker. De zee is gewoon warm en de golven zijn enorm!!
Gister avond ben ik nog met Paul, Sara en Gemma naar een Zulu avond geweest. Dit is een traditioneel kamp waar de zulu bewoners leven. Hier hebben we wat over hun cultuur en geschiedenis gehoord. Ook waren er enorme knappe mannen :) die traditioneel dansten. Dit was erg leuk om te zien!!
Hierna hadden ze voor ons gekookt. Het was echt een top weekend!!
Vanochtend zijn we voor het eerst gestart met de holiday club. Wij(Maartje, Gemma, Katie en ik)hebben voor deze week alles voorbereid en we doen het thema verschillende landen. Een soort topo dus en Carlijn hier halen ze echt geen tienen. Hartstikke goed joh ik ben super trots op je!!
Dus vandaag hebben we het land Afrika besproken en hebben we daarna balspelletjes gedaan, wat de kinderen echt prachtig vonden.
Oh ja en Rutger ook hier komen de kindjes naar mij toe om te laten zien dat er een tand uit is :)
Vanmiddag moet ik weer ploegen in de hiv-tuin. Dit is een tuin die wordt gerund door vrouwen met HIV (als ze zelf op komen dagen) en de opbrengst van de tuin gaat naar verschillende hiv projecten.
Ik ga zo eten dus moet weer terug naar huis.
Tot de volgende update
Liefs Missie
Hierna hadden ze voor ons gekookt. Het was echt een top weekend!!
Ik ga zo eten dus moet weer terug naar huis.
Tot de volgende update
Liefs Missie
08 December 2008 - 11:33
Anne:
Hee Missie!
Wat een leuk verhaal weer! Nice pictures! Ik zie idd regelmatig een eekhoorn, en ben dan onder de indruk, maar wat jij ziet is écht stoer!!
Ik heb nog twee drukke weken op die basisschool, het blijft erg leuk. Vrijdag erbij geweest met sinterklaas viering. Mijn portugese huisgenootje begrijpt ook niet goed dat dit anders is dan kerst.. hahah. Stuur je een beetje zon deze kant op? Er is veel regen voorspeld voor morgen... xxx Anne -
08 December 2008 - 14:10
Linda :
Hai Lief nichtje!
Ik ben nu dan wel echt jaloers!! Die foto's zijn echt gaaf!! En daarvoor moeten wij naar de dierentuin, met onze paraplu!! haha
Ook leuk dat je zoveel dingen van het land kan zien!
Dikke kus Linda
08 December 2008 - 15:06
Jeroen KG:
Eey Corinne
Leuk om de verhalen te lezen en de foto's te zien. Klinkt allemaal echt super cool. Ik houd je weblog in de gaten. Geniet ervan.
Groet
Jeroen -
08 December 2008 - 17:03
Erwie:
Hey Zulu mevrouw,
staat je goed joh die kleding, heel leuk om te horen dat je het erg naar je zin hebt.
Gelukkig heb je ook tijd om nog wat van het land te zien en om lekker te zwemmen ik ben jaloers.
Want voor de komende week hebben ze hier regen, sneeuw, ijzel en hagel voorspelt dus das mooi k t.
mooie foto's en prachtige beesten, je neemt toch wel ff een nijlpaard voor me mee in je binnenzak he.
Ik houd je site in de gaten.
liefs erwin. -
08 December 2008 - 20:27
Max En Ans:
hallo Corinne!
Wat leuk te lezen dat je het er naar je zin hebt!Het is wel om jalours op te worden al die ervaringen top joh!
Liefs van ons!XXX -
08 December 2008 - 20:53
Elbrich:
Hoi Missie
Wat leuk om je zo te volgen Je schrijft heel leuk Het lijkt heel erg dichtbij ,maar toch ben je zover weg Geniet ervan
lfs Klaas en Elbrich -
09 December 2008 - 14:50
Manya:
Heey lady...
Jeetje, de eerste week is alweer voorbij en wat een leuke dingen heb je al gedaan. Niet te geloven dat je die dieren van zo dichtbij hebt gezien, egt gaaf joh! Enne dat hoedje, moet zeggen staat je geweldig hoor :-P Wat een schatjes zijn die kinderen joh, kan me voorstellen dat je niet kan wachten om daar in januari weer te beginnen. Als ik jou zo zie op de foto's, past dit egt wel bij jou!
Kuss manya
PS: wanneer komt er een foto van die knappe mannen ;-) -
10 December 2008 - 23:15
Nienke:
Hoi lieve schat,
Fijn om je gister ff live te hebben `gesproken´!! Ga ervan genieten en niet te bruin worden he! Wil wel van je winnen hahahha (maar als je net zo bruin wordt als je moeder geef ik de moed al gelijk op) doe voorzichtig and have fun!! dikke kus nienke en Mike -
11 December 2008 - 18:20
Mama:
lieve schat,
Wat zie je er stralend uit in de zulu kleding! Ik word er helemaal blij van. Het is goed te zien dat je het naar je zin hebt.
Liefs Mama -
11 December 2008 - 18:33
Maxine:
Heey zusje,
Leuk verhaal heb je weer geschreven. Maak dit weekend maar veel foto's in Mozambique want mam en ik hebben je meer foto ruimte kado gegeven:) je kan nu 200 foto's op je site plaatsen. Geniet ervan.
Kunnen wij ook meegenieten.
Liefs max -
12 December 2008 - 19:13
Juliette:
He corinne,
Super hoor dat je het zo goed hebt!
We missen je hier allemaal wel hoor.
Isa zit nog steeds alleen maar op haar dikke billen, de hockey ligt stil, en rutger heeft nog geen tand verloren... kortom het gaat niet goed met de weddenschappen van de kindjes.
liefs
Juliette -
15 December 2008 - 19:43
Jos En Wilma:
Hoi Corinne
Wat heb jij in korte tijd al veel gezien en meegemaakt. Fantastisch dat je het zo naar je zin hebt.Leuk dat we je op de site kunnen volgen. Mama en Mac zijn super trots op je en wij ook groetjes