Goodbye vakantieoord, hallo de harde werkelijkheid
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Corinne
06 Februari 2009 | Zambia, Livingstone
Lieve allemaal,
nou hier mijn eerste berichtje uit Zambia. Na een heel moeilijk afscheid van de meest lieve mensen die ik in Zuid-Afrika heb ontmoet, zit ik hier nu al weer bijna een week en de tijd vliegt hier ook echt voorbij.
Ik heb de eerste dagen echt ontzettend moeten wennen en het duurde dan ook even voordat ik mijn draai gevonden had. Maar goed ik ben nu 5 dagen verder en het begint nu een beetje als thuis te voelen.
Al heb ik echt heimwee terug naar Zuid-Afrika:?
(dank jullie wel trouwens voor de lieve telefoontjes dat heeft heel veel geholpen:))
Maar goed ik heb mijn vakantieoord st. Lucia nu verruild voor de echt harde werkelijkheid.
Want het is hier echt een heel stuk armer. Ik heb nu al zo veel meer gezien dan in Zuid afrika.
Het medisch project zit hier echt heel goed in elkaar. S'ochtend werk je in de klinieken of in het ziekenhuis en in de middag doe je of home based care of de andere projecten in de communitie zoals farmen en dergelijke. (daar ben ik dus nog niet van af, heb nu dan ook weer 8 blaren te pakken:?) Maar goed ik hou wel van een beetje werken dus mij hoor je niet klagen!!
Op dit moment vind ik de home based care (hbc) het meest indrukwekkend. Ik heb dit nu 1 keer gedaan in Ngwenya. Dit is echt een heel arm township waar je dan met je rugtas met medische spullen rond loopt en zieke mensen bezoekt.
Het enige wat je echt kan betekenen is wat paracetamollen en vitaminepillen geven maar de mensen zijn hier al zo mee geholpen.
Maar het is echt heftig.
Veel terminalen mensen meeste met Aids, heel veel TBC en veel hongerbuikjes. Dus je wordt wel weer even met je neus op de feiten gedrukt. Maar hier ben ik wel voor gekomen.
Het huis waar ik nu weer voor 8 weken woon is behoorlijk groot en momenteel wonen we daar met 20 vrijwilligers en 3 mensen van de staff. Een hele grote groep vergeleken met st.Lucia.
Maar de contacten beginnen nu te komen dus het kan alleen maar gezelliger worden. En ik weet natuurlijk dat Manya over 4 weken naar me toe komt en daar leef ik echt naar toe:).
Ik ga nu eerst lekker van mijn weekend genieten en een beetje bijkomen (want de laatste weken in zuid-afrika waren net iets te gezellig:))
Op de foto's moeten jullie nog even wachten want ik heb nog geen een foto genomen hier in Zambia (sorry hier voor schaam me eigenlijk ook wel een beetje:))
Nog even een stukje persoonlijk voor lous, ik mis je echt ontzettend en ik hoop dat je nog even komt buurtje hier. Thanks voor de fantastische tijd in st. Lucia.
Heel veel liefs Cor
Al heb ik echt heimwee terug naar Zuid-Afrika:?
Maar het is echt heftig.
Heel veel liefs Cor
06 Februari 2009 - 16:57
Peter:
Hoi Corinne, zo te lezen is de overgang naar Zambia moeilijk.
Ik heb net via de Google map het vliegveld van Livingston gezien.
Ben net 1 week op mijn nieuwe werk begonnen, dus dat wennen snap ik ook.
Ook al zijn bij jullie de voorwaarden wel een stuk slechter.
Hou je taai en geniet er ook van.
Peter. -
06 Februari 2009 - 18:22
Mama:
Lieve schat,
Fijn te horen dat je al een beetje je draai gevonden hebt. Het is een hele overgang van Zuid Afrika naar Zambia maar wat je ook zei dat wil ik ook graag beleven. Lieverd ik wacht op volgend nieuws ben nog steeds erg trots op mijn meisje. Liefs mama. -
06 Februari 2009 - 21:28
Linda:
Halloooo,
Sjee dat "klinkt" allemaal héél heftig!!
Ik moet zeggen dat het leuk blijft om je verhalen te lezen, en dus een beetje je leven daar te "volgen".
Zo kan ik toch ook een beetje meegenieten!! Tja dat mijn nichtje zo avontuurlijk is ingesteld, betekent natuurlijk niet dat ik dat ook ben! Dus.. Veilig in Nederland, en mijn eigen huisje, meegenieten van jouw spannende avonturen!
Geniet van je tijd in Zambia!! En ik blijf je volgen!!!
Liefs Linda
07 Februari 2009 - 10:01
Anesh:
Hee lieve ex Flinstone-mansion huisgenoot.
Ooohh.. ik vind het maar raar eigenlijk. jij nu in Zambia, waar ik eerst was. Ik thuis, terwijl ik het liefste weer terug zou willen.
Ik weet ook precies wat je allemaal ziet.
En eigenlijk ook wat je voelt. ik moet namelijk hier zelfs in Nederland bijkomen van de laatste week ZuidAfrika. (hoewel ik vanavond opzoek ga naar Amarula, mintliqeur en hunters :D)
Ik wens je iig heel veel plezier (vooral hylariteit en flink veel gelach) toe. Ik ga al je verdere verhalen en avonturen volgen!!
Heel veel liefs, geniet ervan. dikke kus.
08 Februari 2009 - 14:19
Manya:
Over 3 weken kom ik naar jou toe!!!!:D
Kijk er egt naar uit meis!
Kuss -
10 Februari 2009 - 20:28
Marianne En Ad:
Lieve Corinne,
Wat enig om al jouw verhalen weer te lezen!
En dan de foto's":zo leuk om van een afstand te zien wat jij allemaal meemaakt, met mens, dier en natuur.Het zal af en toe ook heel confronteren voor je zijn en het is maar goed dat er dan ook de nodige ontspanning voor je is.
"Wie verre reizen doet, kan veel verhalen": dat geldt zeker ook voor jou.
We kijken weer uit naar je volgende bericht.
Liefs,
Marianne en Ad
13 Februari 2009 - 09:00
Aukje:
Hoi Corine,
wat een overgang en wat een aanpassing! Wat fijn dat je dat doen kan en mag. Het vraagt wel heel veel om goed te kijken en niet te vergelijken!
Wat is het in nederland in de zorg dan erg luxe, toch, wat is het dan oneerlijk verdeeld. Fijn dat je een klein steentje kunt verleggen door je eigen inzet. Ik blijf je volgen en genieten van je berichten. Een warme knuffel en ik denk vaak aan je, daarginds bezig .
liefs
aukje -
13 Februari 2009 - 16:56
Linde:
hee corinne!
ik heb me door alle verhalen gewerkt en het klinkt allemaal even mooi als spannend! geniet lekker van alle tijd die je daar nog hebt, want voor je het weet ben je weer terug.
liefs, linde -
14 Februari 2009 - 10:48
Nienke:
Hoi lieve schat,
Weer even je verhaal gelezen, wat een omschakeling zeg!! Super knap van je!
Dikke kus nienke