De tijd vliegt als je het naar je zin hebt! - Reisverslag uit Livingstone, Zambia van Corinne Balkenhol - WaarBenJij.nu De tijd vliegt als je het naar je zin hebt! - Reisverslag uit Livingstone, Zambia van Corinne Balkenhol - WaarBenJij.nu

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Corinne

02 Maart 2009 | Zambia, Livingstone

Lieve allemaal,

En ja hoor er is alweer een week voorbij. De tijd gaat echt zo waanzinnig snel hier voor je het weet is het al weer weekend.

Vorig weekend heb ik het eens lekker rustig aan gedaan. Ik had helemaal niets gepland en dat is ook wel eens lekker.
Zaterdag avond zijn we met Gemmi, Saskia, Lisa en Johanna lekker uit eten geweest bij de Itiliaan (ja die hebben ze ook hier in Zambia:)). Echt heerlijk dat je je eigen eten weer een keertje kon kiezen!!

Zondag ben ik naar de kerk geweest in Libuyu (de kerk van Victor de barman). Ik had eigenlijk heel veel zang verwacht maar dat viel wat tegen, wel is het heel mooi om te zien dat deze mensen echt zo in god geloven.Ze halen zo veel uit hun geloof.
Na de kerk zijn we met Johanna, Saskia en Lisa weer naar de Vicc Falls geweest (en ook deze keer was dat weer super!!).
We zijn naar de boiling pot gelopen, dat is het punt onderaan de falls. Eerst moet je dan helemaal door een regenwoud klimmen en klouteren (dit was al dikke pret natuurlijk) en het uitzicht beneden was ook heel mooi.
Na deze waanzinnige wandeling hebben we ons zelf getrakteerd om een high tea in het royal livingstone hotel. En dit was echt waanzinnig. Het royal livingstone hotel is echt heel erg chiq (per nacht betaal je daar ongeveer 400 dollar) en de high tea was dan ook zeer uitgebreid. We hadden keuse uit 7 verschillende soorten hartige hapjes en ik denk wel 30 verschillende soorten taarjes, cakejes en andere zoetigheden.
En ja wij zijn natuurlijk echte Nederlanders dus hebben we ik denk alles wel geprobeerd.:)
Niet alleen de hapjes waren echt super verzorgd ook het servies was helemaal top. Ik heb me weer eens helemaal het prinsesje gevoeld!!!(alweer:))
En na deze topdag was het weekend weer voorbij en kon de week weer beginnen.

Maandag ben ik weer naar het hospice geweest en daar schrok ik eerst heel erg want het bedje van Simon was leeg. Het eerste wat je denkt is, nee hij is toch overleden.
Gelukkig was dat niet het geval maar hij ligt nu al wel een hele week in het ziekenhuis. Hij heeft hele erge bloedarmoede en moest daarvoor een bloedtransfusie ondergaan.
Hoe het nu met hem gaat weet ik niet maar ik ga morgen weer naar het hospice dus dan hoop ik dat ze wat meer over hem kunnen vetrellen.

Verder heb ik weer lekker bob de bouwer uit kunnen hangen:). Ik heb namelijk bricks (stenen) gemaakt. Ja in Nederland koop je die gewoon in de winkel, maar hier moet je die zelf maken:) (en dan heb ik het niet over die kleine klinkertjes, nee dan heb ik het over echte grote stenen).
Dus weer lekker cement gemaakt en toen die stenen in elkaar geknutseld. En dat was echt zwaar werk (ik kom terug met een paar spierballen dat willen jullie niet weten). Maar het is lekker werk waarbij je niet hoeft na te denken en je frustraties (van de vervelende dingen die je hier tegen komt) lekker even van je af kan werken.

Op donderdag heb ik ook nog gevoetbalt (en nu niet allemaal tegelijk lachen:)).
Elke donderdag is er hier een voeltbalwedstrijd met alle vrijwilligers tegen de lokale bevolking. De eerste weken heb ik me er nog onderuit weten te praten maar deze keer was er geen ontkomen meer aan. Maar goed het was erg leuk en we hebben gewonnen met 5-4 (en dat was de eerste keer in 3 maanden dat we weer gewonnen hadden). Maar dat kwam natuurlijk niet door mij, ik heb alleen maar als een kip zonder kop achter de bal aangerent:? (maar in het kader van afvallen wel weer heel goed van mezelf:)).

En wat ik al zei, je hoeft maart met je ogen te knipperen en het is alweer weekend.

Zaterdag ben ik met Johanna op een rivier safari geweest. Was echt heel erg lekker met een bootje de Zanbezi rivier op. We hebben hippo's, krokodillen en heel veel vogels gezien (welke vogels het waren zou ik echt niet weten maar het waren er een hoop).
We zaten met allemaal engelsen op het bootje van een minimale leeftijd van 70+:?
En ze waren echt typisch engels. Allemaal een broek tot aan hun oksels opgetrokken, sokken in hun sandalen en een rieten hoedje op:).
Zoals papa altijd zei humor ligt op straat nou hier aan de zanbezi rivier hebben wij ook smakelijk gelachen:)

En ook deze avond zijn we heerlijk uit eten geweest, en aangezien we allemaal geld te veel hadden zijn we lekker bij het royal livingstone hotel gaan eten:)
Nee hoor het was het laatste weekend van Johanna en dat moesten we natuurlijk wel leuk afsluiten. En dat was ook echt fantastisch!!
Zels onze tassen kregen een kussentje (ja want stel je voor dat je je tas op de grond moet zetten:)), er werd een servet op je schoot gelegd (want ja je zou zelf maar moe worden)en het eten werd geserveerd met van die mooie zilveren deksels!!!
En het eten was echt heerlijk, vooral het toetje dat bestond uit een chocolade uitspatting:).
Het was echt zo super weer deze zaterdag!!

Zondag zijn we weer naar de kerk geweest,(ga hier vaker dan in een jaar in Nederland:)) wel eens waar een andere maar deze was wel een stuk vrolijker als die van vorige week.
Hier werden echt alleen maar liederen gezongen, gedanst en een heel groot feest gevierd! Was weer erg mooi om mee te maken.

Ook zijn er deze week en dit weekend heel veel vrijwilligers vertrokken. Ik begon hier met z'n twintigen en daar zijn er nu maar 7 van over. Gelukkig komen er wel weer nieuwe vrijwilligers voor terug.
Waaronder Manya en die is vandaag geariveerd!!!!:)
Ze zou eerst zondag komen maar na een vertraging van veel te lang!! is ze uiteindelijk een hele dag later aangekomen.
Gelukkig heb ik vrij gekregen om haar op te halen en dit was echt super. Wat is het fijn om weer iemand te zien waar je echt van houd!!
Dus mijn laatste maand als vrijwilliger wordt nu helemaal een feestje.

Knuf voor iedereen.

• 02 Maart 2009 - 13:19

Corinne Balkenhol:

foto's komen nog er staat weer een vergadering op de planning waar ik op tijd aanwezig voor moet zijn!!

• 02 Maart 2009 - 13:26

Linda:

Ik sprak je net op MSN, en zoals beloofd, ga ik hier even een berichtje plaatsen!
    Tis elke keer weer fijn om te lezen dat het goed met je gaat, en wat je daar allemaal uitspookt natuurlijk!!!
    Alleen moeten er nog wel even fotootjes bij he! De volgende keer zei je.. Dus ik wacht geduldig af!
    MEIS, veel plezier nog daar, geniet!!! En, doe ook maar een klein beetje voorzichtig!!

Dikke Kus Lin

P.S: Ik heb het sleuteltje van de gordel veilig opgeborgen hoor.... haha die vind je niet meer!!!!

• 03 Maart 2009 - 06:17

Mama:

Hoi lieverd,
    Ik ben benieuwd hoe het met Simon gaat en wat heerlijk voor je dat Manja goed aan gekomen is. Lekker he een vertrouwd iemand.Goeie week en op naar het volgende verhaal.
    Liefs mama

• 03 Maart 2009 - 09:16

Nienke:

Hoi schat,

Wat een super verhalen weer, geniet echt helemaal met je mee. Doe de groetejs voor me aan manya. Heeft zij eigenlijk ook een site??

Dikke kus Nienke

• 04 Maart 2009 - 22:07

Fester, Manya's Pa:

Hoi Corrine,
    Gelukkig dat je zo blij bent dat manya aangekomen is. Even naar de vicc falls geweest...alsof dat de normaalste zaak van de wereld is en waar de meeste mensen in hun leven niet aan toe komen. Wat een avontuur. Nog een paar fijne maanden enne, WAT BEN JE BRUIN!!!! Gr. Fester